Събитието е част от програмата на Созопол, посветена на празника на града

Събитието е част от програмата на Созопол, посветена на празника на града

"Wine Fest Sozopol" е новият фестивал, който ще зарадва жителите и гостите на морския град. Той се провежда под патронажа на кмета на Община Созопол Панайот Рейзи. В рамките на феста ще бъдат представени най-качествените български вина.

Първото му издание ще се проведе от 19-и юли до 21-и юли в Конгресната зала на народно читалище "Отец Паисий". Емблематични за българския вкус вина ще изкушават заедно с квалитетни образци на стари български сортове, произведени по нови технологии, бутикови серии и съвсем нови производства ще примамват винолюбители и ценители на качественото вино и на българските традиции във винопроизводството.

Дегустациите на отбрани вина и мезета, представени от 25 български производители по време на "Wine Fest Sozopol" ще бъдат от 11.00 до 22.00 часа през трите фестивални дни.

В рамките на винения фестивал ще бъде представен националния проект "Аз съм българка" на младия и талантлив фотограф Радослав Първанов. Той ще представи 25 фотоса, показващи 22 красиви момичета, всяка облечена в автентична народна носия и снимана на ключови местности и забележителности.

Официалното откриване на фестивала е на 19-и юли, четвъртък, от 11.00 часа на амфитатър "Аполония", което ще бъде предшествано от атрактивно шествие, съпроводено от изпълнение на живо на талантливите музиканти от СУ "Добри Чинтулов" - Бургас и предвождано лично от бог Дионисий и неговите музи.

В шествието с автентични носии от различни краища на България ще се включат и моделите, участнички в патриотичната изложба "Аз съм българка!", заедно с автора на проекта - Радослав Първанов.

Сред участниците в цветната програма на фестивала ще бъдат и двойка народни танцьори, които събрани заедно от любов към фолклора обещават да кажат заветното си "да" именно в народни носии, както ще ги видят и гостите на "Wine fest Sozopol". Виненият фестивал ще бъде официално открит от кмета на Созопол - Панайот Рейзи, а организаторите на фестивала са подготвили много приятни изненади за посетителите и участниците.

Събитието е част от културната програма за празника на града, отбелязван в деня на света Марина - 17-и юли.