Председателят на ОбС Севдалина Турманова (в средата) и зам.-кметът Диана Саватева (вдясно) разгледаха заедно с организаторите изложението. Снимки Петя Добрева

Председателят на ОбС Севдалина Турманова (в средата) и зам.-кметът Диана Саватева (вдясно) разгледаха заедно с организаторите изложението. Снимки Петя Добрева

"Wine and Spirits Fest Burgas'2022" събира производители и ценители за поредна година в експозиционен център "Флора" - Бургас. "Бих искал да благодаря на нашите любезни домакини от Община Бургас, на изложителите, които за 10-та година ни подкрепят и на жителите и гостите на Бургас", каза при откриване на форума организаторът Ивайло Жеглов. За 10-та поредна година Националната лозаро-винарска камара подкрепя виненото изложение. "Пожелавам на всички производители успешна изложба, а на гостите - да се насладят на прекрасни напитки. Пожелавам много добра реколта и да направим чудесни продукти наесен", посочи от своя страна председателят на НЛВК Йордан Чорбаджийски.

Повече от 20 на сто от изложителите, които участват в изложението се представят за първи път в Бургас. Освен вина, ракии и ликьори, на фестивала може да се дегустират и гурме продукти, както и традиционни меса и храни, деликатеси, млечни продукти без аналог на пазара с изключително качество и вкус.

Съюзът на енолозите в България, който организира конкурс за най-добрите вина на фестивала, ще отличи най-добрите тази година. Двама от посетителите пък ще имат шанса да си тръгнат с колекционерски бутилки на френски напитки.

Щандовете на изложението са отворени от 16.00 до 22.00 часа днес и утре, 30-ти и 31-ви юли в експо център "Флора" в Морската градина. Входът е с билети.

Галерия