Атанас Кръстев вече е в Бургас и репетира с оркестъра на Държавна опера

Атанас Кръстев вече е в Бургас и репетира с оркестъра на Държавна опера

Виолончелистът Атанас Кръстев ще свири с оркестъра на Държавна опера Бургас. Концертът с произведения на Лудвид ван Бетовен и Едуард Елгар е на 4-ти ноември от 19.00 часа. Зад диригентския пулт ще застане бугазлията Цанислав Петков. В концерта ще звучи произведение за виолончело и оркестър в ми минор, оп. 85 от Едуард Елгар.

Атанас Кръстев е носител на 16 първи и извънредни награди  от международни конкурси в  Австрия, Испания, Чехия, Сърбия и България. "Изключително много се радвам да се върна в Бургас и отново да свиря с оркестъра на Операта, още повече под палката на  изключителния Цанислав Петков. Атмосферата е страхотна и горещо каня всички, които имат възможност, да присъстват на една истински специална вечер. За мен концертът на Едуард Елгар е една от най- емблематичните творби за виолончело и оркестър, с невероятно красиви и чувствени теми", сподели след репетициите виолончелистът.

Бургаската публика и гостите на града имаха възможност да видят и чуят младия талантлив виолончелист през юли 2021 г. в Летния театър в Бургас, на симфоничния концерт под палката на световноизвестния диригент Александър Земцов, в който се представиха най-добрите участници в майсторските класове по цигулка, виола, виолончело, флейта, кларинет и пиано на Лятна академия на изкуствата – Бургас, както и техните преподаватели.

В програмата на концерта този четвъртък ще бъде изпълнена и Симфония № 4 , B-dur, op. 60 от Лудвиг ван Бетовен. Бетовен е представител на Виенската школа, заедно с другите двама гениални композитори, творили в същото историческо време – Йозеф Хайдн и Волфганг Амадеус Моцарт.