Областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев (вляво) подари знаме и на обществения посредник Тодор Стамболиев

Областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев (вляво) подари знаме и на обществения посредник Тодор Стамболиев

Над 1000 български знамена бяха подарени на жителите на Бургас в традиционната акция на ВМРО "Развей българското знаме", посветена на националния празник на България - 3 март.

Заедно със знамената, лидерът на "войводите" Георги Дракалиев лично подаваше на минувачите специално отпечатани картички за празника. Бургазлии приемаха българското знаме с благодарност и нескрит възторг от чудесната инициатива, както и с обещанието, че непременно ще развеят знамето от прозореца или балкона на своя дом.

Слънчевото време и стотиците знамена поставени от общината по стълбовете на главната улица, по искане отново на Георги Дракалиев, създадоха истинско празнично настроение у бургаските граждани.  

"Разветите национални флагове вдъхват гордост и повдигат самочувствието, това е един малък жест, с който искаме да зарадваме съгражданите си в тези трудни времена. Българският народ е преминал през много изпитания, но когато е единен може да преодолее всяка една пречка. Ето защо, не трябва да се вглеждаме в това, което ни разединява, а да търсим нещата, които ни обединяват, за да може да вървим напред", заяви той.