Представителните сили ще се включат в ритуала пред скулптурната композиция Свети Георги в Поморие

Представителните сили ще се включат в ритуала пред скулптурната композиция Свети Георги в Поморие

По случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия Военноморските сили ще проведат празнични събития във Варненския и Бургаския гарнизони. На 5-ти май в 10.30 часа пред скулптурната композиция "Свети Георги" - закрилник на град Поморие и символ на победата и храбростта ще се проведе ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя по повод тържествено честване на 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и празник на град Поморие.

На 6-ти май от 10.30 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий" представителни блокове с бойни знамена на военни формирования от Варненския гарнизон ще участват във военен ритуал - водосвет и благославяне на бойните знамена.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части.

След края на ритуала от площада ще тръгне шествие, водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили и представителен блок на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", което ще премине по булевард "Княгиня Мария Луиза" до Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година, до сградата на Община Варна.

В 11.30 часа след пристигане на шествието на Паметника на приморци загинали в Сръбско-българската война 1885 година ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

На 6-ти май от 11.00 часа ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на "24-ти пехотен Черноморски полк" пред Военен клуб Бургас. От 12.00 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий" представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Бургаския гарнизон ще участват във военен ритуал - водосвет и благославяне на бойните знамена.

Негово Преосвещенство Агатополският епископ Йеротей ще благослови бойните знамена и представителните части.