Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова връчи студентските книжки. Снимки Лина Главинова

Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова връчи студентските книжки. Снимки Лина Главинова

Връчиха 40 студентски книжки на първия випуск студенти на Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Церемонията уважи с присъствието си кметът на Бургас Димитър Николов, който пожела на младежите успешно обучение, да изкарат прекрасни години край морето, да се реализират професионално тук, а защо не и да създадат семейства в нашия град. На откриването на учебната година присъстваха и народните представители Димитър Бойчев, Диана Саватева и Ася Пеева, зам.-кметът по здравеопазване в Община Бургас д-р Лорис Мануелян и други.

Първият випуск включва 33 момичета и 7 момчета. От тях 12 студенти са от Бургас, а останалите 28 са от градове от цялата страна - София, Пловдив, Варна, Плевен, Сливен, Стара Загора.

Редовните учебни занятия започват утре с лекции по биология, химия, физика, анатомия, цитология, латински.

Временно изпълняващ длъжността декан на Медицинския факултет в Бургас е доц. д-р Цветан Велинов - лекар с 29-годишна практика в микробиологията. Днес той връчи студентските книжки на бъдещите лекари заедно с ректора на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - проф. Магдалена Миткова.

Факултетът бе създаден през май с решение на Народното събрание.

Галерия