Кристиян Атанасов от XII и клас е пълният отличник на випуска. Той получи дипломата си от директора Роза Желева. Снимки Черноморие-бг

Кристиян Атанасов от XII и клас е пълният отличник на випуска. Той получи дипломата си от директора Роза Желева. Снимки Черноморие-бг

Връчиха дипломите на "Випуск'2022" на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. Сред завършващите 119 зрелостници има 29 отличници. От тях и един пълен отличник - Кристиян Атанасов от XII "и" клас на специалността "Микропроцесорна техника".

Дипломите на абитуриентите бяха връчени от директора на гимназията Роза Желева. "Много отдавна не съм връчвала толкова отлични дипломи, за което Ви благодаря. Бъдете смели, преследвайте мечтите си, учете се и се предизвиквайте! Винаги сте добре дошли в Механото. Днес започвате нов етап. Пожелавам Ви нови успехи и ще очакваме да ги споделите с нас", каза в обръщението си към учениците Роза Желева. А те от своя страна аплодираха своите класни ръководители, които са били неотлъчно до тях през тези пет години в гимназията.

По време на церемонията бяха връчени и грамоти на четирима ученици, постигнали отлични резултати на Държавните зрелостни изпити (ДЗИ) и на Държавните квалификационни изпити (ДКИ). Грамоти получиха и учениците, които са се класирали на първо, второ и трето място на национални и регионални състезания. За всички наградени 43 ученици има и парични ваучери.

Освен дипломите на 119 зрелостницити, бяха връчени и 140 свидетелства за професионална квалификация.

Галерия