Кметът на Бургас Димитър Николов (в средата) връчи договорите за саниране. Снимки Лина Главинова

Кметът на Бургас Димитър Николов (в средата) връчи договорите за саниране. Снимки Лина Главинова

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи договорите на управителите на 11 жилищни сгради, които ще бъдат санирани. Средствата са осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж". Собствениците на апартаменти в кооперациите няма да платят нищо за санирането. Ще бъде извършена топлоизолация на фасади, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив и под, енергоефективно осветление в общите части и осигуряване на достъпна среда.

110 жилища, обитавани от 240 бургазлии, се намират в 11-те сгради, които са на следните адреси: улица "Сливница" № 20, улица "Цар Самуил" № 11, улица "Шейново" № 12, улица "Св. Климент Охридски" № 25, улица "Гладстон" № 52, улица "Шейново" № 29, улица "Кавала" № 20 и № 22, улица "Св. Патриарх Евтимий" № 76, улица "Поп Грую" № 27 и блок 15а, вх.1 в комплекс "Меден рудник", улица "Иван Богоров" № 1.

"В момента се подготвят обществените поръчки, за да може реалното изпълнение на ремонтите да стартира през лятото на настоящата година", уточни зам.-кметът Чанка Коралска.

Резултатът от изпълнението на такива мерки за енергийна ефективност е намалени сметки за отопление, спестен въглероден диоксид в атмосферата, подобрен външен вид на сградите, комфорт за техните обитатели и безопасност за преминаващите пешеходци.

Галерия