Отличията се връчват в навечерието на 24 май. Снимки Община Варна

Отличията се връчват в навечерието на 24 май. Снимки Община Варна

Общо 40 личности и колективи с постижения в областта на културата, науката и образованието бяха отличени с награда "Варна" на тържествена церемония днес, организирана от дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.

Приветствия отправиха председателят на ОбС Тодор Балабанов и кметът на Варна Иван Портних. "Носете наградата с чест, достойнство и отговорност! Всички дейци на образованието, на науката и културата са ценни за Варна, защото резултата от Вашия труд е онази добавена стойност в нашия живот, която дава смисъл", обърна се кметът към хората в зала "Пленарна". Тази година с решение на ОбС-Варна и по предложения на граждани, организации и институции с награди са удостоени:

Голямата награда "Варна" е за Гаро Левон Кешишян – фотограф-художник, за високи постижения и принос към българската и световна фотография;

Хор на варненските момчета и младежи при хорова школа "Проф. Марин Чонев" - Община Варна с диригент Дарина Кроснева – Стаменова – за ярки художествено-творчески постижения и отбелязване на 50-годишния юбилей на хора

Награди бяха връчени в сферата на литературата, на изобразителното изкуство, на театъра, на музиката, на киното, на архитектурата, на журналистиката и други.

Бяха връчени и отличия "Учител на годината" в различни области, "Колектив на годината".

Галерия