Съдия Марина Николова встъпва в длъжност от днес

Съдия Марина Николова встъпва в длъжност от днес

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с решение по протокол № 36 от 20.09.2017 г. на основание чл.194 ал 2 от ЗСВ премества Марина Николова - съдия в Административен съд - София - град, с ранг "съдия в АС" на длъжност "съдия" в Административен съд - Бургас и Ванина Колева съдия в Административен съд - Бургас, с ранг "съдия в ОС" на длъжност "съдия" в Административен съд – София - град.

Съдия Марина Николова е от град Бургас, има 12 години и 5 месеци общ юридически стаж. Била е съдия в Административен съд - София и прокурор в Районна прокуратура - Бургас. Повишена е в ранг "съдия в АС", съгласно решение на Съдийската колегия на ВСС от 19-и юли 2017 г.

Магистратът встъпва в длъжност от 2-и октомври 2017 г., като поема изцяло делата на съдия Ванина Колева и това няма да наруши работата на съдиите в Административен съд - Бургас и ефективността на правораздавателната дейност, твърдят от пресцентъра на Административния съд в Бургас.

Съдия Ванина Колева е с общ трудов стаж в органи на съдебната власт 11 години и 6 месеца, като от тях последните 2 години и 6 месеца беше съдия в Административен съд - Бургас. Ванина Колева има образователна научна степен - доктор по право (Международно право и международни отношения – Международно публично право).