DSC_8461

DSC_8461

ВВУ Варна поздрави ПГЕЕ Бургас

"Константин Фотинов" в Бургас по случай 15-и септември. Успешен старт на новите паралелки, успешени зрелостни изпити на бъдещите абитуренти, както и това, че училище "Никола Йонков Вапцаров" е отворило врати за бъдещите си курсанти, след които могат да бъдат и възпитаници на "Константин Фотинов". Това бяха акцентите, които прозвучаха в обръщението на представителите на Военноморското училище.DSC_8449DSC_8433DSC_8420

"За първи път ни пооздравяват за първия учебен ден от Висшето военноморско училище", довериха преподаватели на гимназията.

Тържеството по повод първия учебен ден - 15-и септември събра в 9.00 часа стотиците възпитаниците на гимназията в училищния двор. "Отново е 15-и септември. Празник на младостта на България. Във всички училищни дворове се събират момичета и момчета, бъдещето на България", поетично се обърна към учениците школският директор Коста Папазов. Той поздрави с "Добре дошли" новото попълнение от учениците от четирите паралелки, които са приети в гимназията след седми клас за учебна 2017/ 2018 година. Папазов припомни, че за тях това е първият учебен звънец, а за дванадесетокластниците той е последен.

От този 15-и септември в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" ще се учи само на една смяна. Занятията ще започват от 8.00 часа. Другата новост е, че продължава строежът на новата училищна спортна зала, за което "Черноморие" вече писа. Съгласно проектът ще бъдат изградени два физкултурни салона и 4 професионални кабинети. Новата училищна придобивка ще бъде готова за 15-и септември 2018 година.