Падналото дърво е затрупало няколко автомобила на паркинга зад блок 5 в комплекс Лазур. Снимки Петя Добрева

Падналото дърво е затрупало няколко автомобила на паркинга зад блок 5 в комплекс Лазур. Снимки Петя Добрева

Поривите на ураганния вятър на места са достигнали до 100 км/ч. или 2,8 м. в секунда по данни на ХМО - Варна, което се потвърждава от хидрометеорологичните показатели от станцията на покрива на Община Бургас, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Десетки сигнали за счупени клони, изкоренени дървета, смакчани автомобили, огънати билбордове, счупени прозорци. Диспечерите на телефон 112 буквално не успяват да запишат и обработят всеки сигнал, който се подава от различни точки на Бургас и региона. Масово в центъра на града има паднали дървета върху автомобили, какъвто е случаят зад блок 5 в комплекс "Лазур".

Ураган над Бургас блокира пътя за Сарафово

Засега няма сигнали за пострадали хора. Без ток са селата Миролюбиво, Изворище, Рибарското селище. Отсечката до Джъмбо е затворена, зарад ипаднало дърво. Затворено е и платното от Сарафово към Бургас, заради десетки счупени клони, които са блокирани автомобили, линейка и автобуси, както "Черноморие" вече писа.

Градският транспорт е спрян само в участъка на булевард "Мария Луиза",заради паднало дърво на пътното платно. Използва се обходен маршрут.

Галерия