Фестивалът ще се проведе за XVIII път и ще бъде открит на 5-ти юли. Снимка Архив

Фестивалът ще се проведе за XVIII път и ще бъде открит на 5-ти юли. Снимка Архив

XVIII издание на фестивала "Музите" започва на 5-ти юли в Созопол под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. В продължение на десет дни Созопол ще се превърне в сцена на музика, танци, кино, литература, театър, фото, приложни изкуства и нестандартни форми.

С пъстро дефиле из улиците на стария Созопол и цветно ревю на сцената на амфитеатър "Аполония" ще стартира най-красивият фестивал на Созопол - "Музите". Дефилето на участниците ще постави едно прекрасно начало на събитието.

Целта на организаторите - сдружение "Музите" и Община Созопол е да осигурят достатъчно вдъхновяващи събития, които да стимулират младежкото творчество и изява, както и да провокират настроението на посетителите с алтернативни форми на развлечение.

Фестивалът е съревнование на художественото майсторство и полезно професионално партньорство, съчетание на динамичния младежки дух и талант с летен отдих и творчески изяви, празник на изкуството и трайни приятелства.

Младежкият ентусиазъм, артистичната жар и инициативността на младите таланти разшириха географията на участниците и утвърдиха фестивала "Музите" като мащабен творчески форум, на който си дават среща различни форми на изкуство, култури и национални традиции.

Галерия