Йорданка Христова ще изпее вечните си хитове в Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Йорданка Христова ще изпее вечните си хитове в Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Йорданка Христово ще пее за откриването на новия туристически сезон в Созопол. Началото ще бъде тази вечер от 20.00 часа с концерт в Амфитеатъра в Стария град. От сцената ще прозвучат вечните хитове на темпераментната изпълнителка, публиката ще се наслади и на нови парчета, както и на френски шансони.

Откриването на "Лято'2019" съвпада и с деветия Международен франкофонски фестивал "Солей". Бляскавото събитие за пореден път дава началото на фестивалното лято в Созопол и прави съпричастни жителите и гостите на града с най- добрите образци на европейската култура и изкуство.

Фестивалните събития на франкофонския фестивал ще започнат през деня с откриване на фотоизложба "Наследството на древната Кавказка Албания: Традиция на мултикултуризма в Азербайджан". Изложбата се организира с подкрепата на посолството на Азербайджан в България и ще бъде подредена в Археологическия музей.

Специално е участието на Азербайджан в програмата на фестивала. Отново Археологическият музей ще бъде домакин на пъстрото и интересно събитие, което се организира с подкрепата на посолството на Азербайджан в България. На традиционната за фестивала "Солей" чаена церемония ще бъде представена част от културата и кухнята на Азербайджан.