Представлението е на 20-ти юли в Кукления театър

Представлението е на 20-ти юли в Кукления театър

Юлиан Вергов кани бургазлии на "Кафе с претенция". Спектакълът на театър "Българска армия" гостува в морския град по покана на културна организация "Арт ателие". Автор на текста е Георги Марков, а постановката е на Иван Урумов. Сценография и костюми - Нина Пашова, музика - Дони - Добрин Векилов.

В "Кафе с претенция" участват: Иван Радоев, Моньо Монев, Юлиан Вергов. Комичният сюжет на текста ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) - 43-годишен, началник на рекламно бюро. Намираме го там заедно с "авера му" - 43-годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по "Раковска" ... Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност "завеждащ техническата документация на службата", а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел - 43-годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от "семейния уют", в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция.

Представлението на "Кафе с претенция" е на 20-ти юли от 19.30 часа в Куклен теетър Бургас. Билети се продават на каса "Часовника".