Бургаската премиера на спектакъла е на 10-ти април

Бургаската премиера на спектакъла е на 10-ти април

За бургаската премиера на спектакъла "Мелофобия" пускат билет за двама. В навечерието на Великденските празници драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград, продуцентска къща "Ажур Пико" и културна организация "Арт ателие" правят специален жест към жителите и гостите на Бургас.

Музиката е на Милица Гладнишка, Мирослав Иванов, Иван Велчев, сценографията е на Мариета Голомехова, текстът на песнитее на Милица Гладнишка,Цветелина Цветкова,Цвети Пеняшки. Костюми - Сърджан Кръстевски. А режисьор е Цвети Пеняшки. В "Мелофобия" участват Милица Гладнишка, Иван Велчев, Никеца, Милена Маркова- Маца, Мирослав Иванов. Този спектакъл се очертава да се превърне в един съвършено нов тип мюзикъл, роден от импровизации и текстове, писани по действителни случаи на синдрома "загуба на музика" в живота. Принципа на действие е на базата на разработване на няколко теми, засягащи голяма група от хора които, по различни причини, са изгубили тона и ритъма в живота си. Достигнали са степен на отчаяние, непоносимост или безразличие към музиката, която ги заобикаля, че дори и на пълна глухота, която заплашва самото им съществуване в този свят. Четиримата отчаяни и загубени хора (в ролите са Милица Гладнишка, Иван Велчев, Никеца и Милена Маркова - Маца) търсят магически музикален компас, който да ги насочи към живата музика скрита у самите тях. Кой е той и има ли го изобщо, ще разберем, ако се заслушаме в тишината.

Премиерата е на 10-ти април от 19.00 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК. Билети се продават на касата на НХК.