Шествието премина по пешеходната улица Александровска. Снимки Лина Главинова

Шествието премина по пешеходната улица Александровска. Снимки Лина Главинова

За четвърта година "Безсмъртният полк" мина през Бургас. Шествието в морския град се организира от движение "Русофили" и тръгна от улица "Александровска" (срещу жп гара), за да стигне до площад "Тройката", къде се издига паметник Альоша. Руски военни песни огласиха централната пешеходна улица на Бургас, докато минаваха участниците в полка, всеки носещ снимка на свой роднина или сродник, загинал по бойните полета на Европа по време на Втората световна война. В редиците на "Безсмъртния полк" бяха и представители на БСП - Бургас - депутатите Димитър Стоянов и Николай Тишев, общинският председател на червените Живко Господинов, както и техните съпартийци - Йордан Георгиев, Стоян Коларов, Димитър Атанасов и други.

Шествието стигна до паметника Альоша, където се състоя тържеството за отбелязване на 9-ти май. В него се включиха и почетният консул на Руската федерация в Бургас - Тонко Фотев и кметът на Бургас Димитър Николов.

На метри от паметника Альоша търговец раздаваше георгиевски ленти и продаваше знамена, матрьошки, чаши за кафе шамповани с ликовете на бившия лидер на СССР - Йосиф Сталин и настоящия президент на Руската федерация Владимир Путин.

Галерия