В заведенията ще предлагат различни видове миди

В заведенията ще предлагат различни видове миди

За четвърта година Бургас ще зарадва жителите и гостите на града с Миден уикенд. Той ще се проведе от 9-ти до 11-ти юни. Не може да си на море и да не опиташ някоя от страхотните рецепти, които бургаските ресторанти ще предложат на жителите и гостите на града. Те са решили да организират истинска мидена фиеста, а сред рецептите ще има миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино, "Луди миди", "Миди Прованс" и много други.

На остров "Света Анастасия" щее се проведе инициатива "Чистото Черно море" - почистване на акваторията край острова. След това посетителите ще могат да опитат миди на тенекия, ще бъде открит и плажният бар.

Едно алтернативно събитие в рамките на тематичния уикенд организира Природонаучната експозиция на Регионалния исторически музей в Бургас. На 10-ти юни (събота), от 12:00 до 14:00 ч., ще се проведе Детска научна работилница за запознаване с мидите и охлювите, обитаващи Черно море. Децата ще видят тези важни водни обитатели и ще научат интересни факти за тяхната биология. След това всяко от тях ще си изработи собствена научна колекция от миди. С помощта на музейните експерти те ще могат сами да ги определят и да им поставят етикети, както в една истинска колекция. Входният билет за деца е 5 лева.