Традиционният концерт е на площад Тройката. Снимка Лина Главинова

Традиционният концерт е на площад Тройката. Снимка Лина Главинова

За първи път жителите на най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" ще посрещнат Нова година на открито. Празникът ще започне в 22.30 часа на сцената до ОУ "Петко Росен". Там вече грее голяма елха.

Община Бургас отново се е постарала последните часове на старата година да се превърнат в празник и незабравимо изживяване за хората, които предпочетат да посрещнат Новата 2019-та на площад "Тройката" или в Меден рудник заедно със своите съграждани.

В музикалната програма на "Тройката" има по нещо за всеки вкус. Началото ще бъде дадено в 22.30 часа на 31 декември с изпълнения на любимката на тийнейджърите Дара. След нея на сцената ще се качат Павел и Венци Венц, Жечка Сланинкова и професионален фолклорен ансамбъл "Странджа". Водещ на новогодишния концерт ще бъде DJ Мартен, който ще продължи да пуска готина музика след празничното хоро в полунощ.

Като допълнение към цялостната атмосфера, след 23 часа на специално обособен от Община Бургас пункт до голямата коледна елха ще започне раздаването на 2000 парчета баница и по чаша вино на всеки желаещ.

В Меден рудник за настроението на празнуващите ще се погрижат - Петя Методиева, Лидия Стаматова, Vesoou, група "Four", Лазар Налбантов и оркестър "Жарава" с ръководител Петко Янгьозов.

Новогодишният концерт в комплекса е част от събитията в културния календар на Община Бургас, с които се насърчава изявата на местни таланти и се съхраняват старите традиции.