Плувният турнир ще се проведе в зала Парк Арена ОЗК

Плувният турнир ще се проведе в зала Парк Арена ОЗК

Официалния старт на мащабния плувен турнир Burgas Swimming open`2018 ще бъде даден в най-модерната зала в България - Парк "Арена ОЗК" - Бургас в събота, 10-и ноември от 16.00 часа. За първи път в историята на българското плуване, ще бъдат заснети подводни кадри и видео на състезателите по време на надпреварата. Целият турнир ще се излъчва на живо в You Tube канал: Burgas Swimming open live stream. Спортното събитие ще бъде открито от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Младата бг звезда Михаела Маринова ще се погрижи за  настроението на публиката.  В Бургас ще пристигнат големи звезди на плувните спортове, а главен съдия ще е Вили Цеков.

Водещ на събитието ще бъде коментаторът за Евроспорт - Георги Чобанов.  Поканен за откриването е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БФПС  Георги  Аврамчев.

Състезанието от най-висок ранг ще се проведе в Бургас на 10 и 11 ноември. Входът е свободен.

Басейнът с олимпийски размери, отговарящ на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига ще събере състезатели във възрастови групи  А, В, C и D. Те ще имат право да участват в 4 индивидуални дисциплини и щафети.

Организатори са СК "Акулите", "Унибетони", със специалното съдействие на Българска Федерация "Плувни Спортове" и Община Бургас.