Инициативата се провежда в цял свят

Инициативата се провежда в цял свят

За пети път библиотеката на варненското читалище "Просвета 1927" ще бъде домакин на инициативата "Нощ на книгите за Хари Потър". Тя е част от световната кампания и ще се проведе на 7-ми февруари от 18.30 часа.

В "Нощта на книгите за Хари Потър: "Хогуортс" присъстващите ще споделят магията на незабравимите истории на Дж. К. Роулинг, а библиотекарите ще запознаят новото поколение читатели с несравнимия свят на Хари Потър. В библиотеката младите магьосници, вещици и мъгъли ще имат възможност да вземат участие във вечер, изпълнена със забавни игри, четения от любимите книги за Хари Потър и голям магьоснически куиз! Всичко ще започне в декорирана обстановка, когато Разпределителната шапка избере кой участник в кой дом да бъде разпределен и четирите дома ще се състезават за точки в хода на вечерта.

Библиотеката на НЧ "Просвета 1927" се присъединява към училища, библиотеки, книжарници и читалища от цялата страна – и несъмнено от целия свят, – за да отпразнуваме петата "Нощ на книгите за Хари Потър".