Военният конфликт между Русия и Украйна продължава трети ден. Снимката е илюстративна

Военният конфликт между Русия и Украйна продължава трети ден. Снимката е илюстративна

Организационният комитет на общественото движение "За свободна Русия!" в България изпрати изявление до медиите във връзка с военния конфликт между Русия и Украйна.

"Кремъл е инициирал война в Европа. Нападна славянската Украйна.

Чуват се експлозии на ракети и бомби. Бомбардират се Киев, Одеса, Николаев, Мариупол - навсякъде. Последици от тези действия са много по-лоши, отколкото можем да си представим. Това е истинска катастрофа. Побъркалият се диктатор Владимир Путин заплашва света с ядрен удар, ако някой посмее да се намеси в тези събития.

Ние призоваваме руските войници да не изпълняват нарежданията и да не бъдат оръжия в ръцете на негодника, който инспирира война. Недейте са стреляте по украинците, връщайте се у дома. Народите ни имат нужда от мир. Сигурни сме, че милионите граждани на Руската федерация не искат война.

Изразяваме солидарността си с украинския народ, който си защитава Родината от агресора.

Искаме от престъпната кремълска шайка да спрат братоубийствената война. Голямата част от вината в инициирането на братоубийствената война е върху техните плещи.

Ние също така разчитаме на политическото ръководство на България, че то ще прояви воля и подкрепи страните, които въвеждат санкции срещу престъпния режим на Путин. България може и е длъжна да подкрепи тези санкции. Необходимо е да св подкрепи и молбата на Володѝмир Зеленски към Европа за затваряне на въздушното пространство над Украйна и прекъсване на финансовите потоци на агресора.

Призоваваме целия цивилизован свят да подкрепи Украйна!

Ние сме за свободна и независима Украйна! Не на войната!", пише в изявлението на Организационен комитет на общественото движение "За свободна Русия!" (България).