31 стъклени буркани с глави зелена листна маса - канабис, и три конопени растения са намерени и иззети в дома на англичанина. Снимка ОД на МВР - Бургас

31 стъклени буркани с глави зелена листна маса - канабис, и три конопени растения са намерени и иззети в дома на англичанина. Снимка ОД на МВР - Бургас

Задържаха 12 души, сред които и английски гражданин за разпространение на дрога до бургаски училища. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Сред най-характерните случаи са:

- задържането на 20-годишен криминално проявен бургазлия, осъществено от служители на на Второ Районно управление – Бургас, в когото са открити 13 свивки със зелена суха тревна маса - канабис.

- претърсването в дома на 53-годишен английски гражданин, постоянно пребиваващ в село Кубадин, община Средец, осъществено от служители на Районно управление – Средец, които намерили и иззели 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса - канабис, и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг.

- задържането в района на бургаско учебно заведение в комплекс "Изгрев" на 20-годишен бургазлия, осъществено от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, в когото са намерени и иззети 30 топчета със зелена суха тревна маса - марихуана, с общо тегло около 30 грама.

- проверката на лек автомобил "Фолксваген Голф", с бургаска регистрация, осъществена от служители на Пето Районно управление – Бургас, с който се придвижвал 20-годишен помориец, намерени и иззети са - зеленикава каша (метамфетамин) с общо тегло около 6 грама и три бели хапчета екстази).