Това няма да да е изолирана операция, каза окръжният прокурор Георги Чинев (в средата). Снимки Лина Главинова

Това няма да да е изолирана операция, каза окръжният прокурор Георги Чинев (в средата). Снимки Лина Главинова

19 души са задържани по време на специализирана полицейска акция, която се провежда в момента на територията на Бургас. Шестима от тях са с по две или повече неприключили досъдебни производства. Има образувани седем нови досъдебни производства, три за притежание на наркотици, четири - свързани с транспорт.

Операцията се провежда от Областна дирекция на МВР и е съгласувана с Районната и Окръжната прокуратури.

"Това няма да да е изолирана операция. Това е приоритет на прокуратурата, изведен от главния прокурор Иван Гешев", каза окръжният прокурор Георги Чинев.

Според районния прокурор Иван Кирков, арестите са извършени на база списък, съгласуван с ОДМВР - Бургас за лица с две и повече производства. Той посочи, че днес в съда са внесени искания за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двама обвиняеми. "Ще бъдем безкомпромисни, за да ограничим битовата престъпност", допълни прокурор Кирков.

По време на операцията е задържан и мъж, в дома на който е открита мобилна нарколаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Иззети са съоръжения, материали и прекурсори за производство на метамфетамин.

По време на акцията до този момент са проверени 100 автомобила и 150 лица. Два от водачите са шофирали без да притежават книжка, един е седнал зад волана след употреба на алкохол и един след употреба на наркотик.

Акцията продължава.

Галерия