Мъжете са задържани за срок от 24 часа. Снимки ИАРА

Мъжете са задържани за срок от 24 часа. Снимки ИАРА

Задържаха двама мъже за незаконен улов на риба в река Дунав, съобщиха от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас. При специализирана полицейска акция от служители на сектор "Специални тактически действия" при Областна дирекция на МВР - Плевен и служители на ИАРА - Плевен в близост до град Никопол са задържани две лица, извършващи незаконен риболов с уред на електрически ток. Образувано е досъдебно производство по чл. 238, ал. 2, т. 1 от Наказателния кодекс. Иззети са 2 броя уреди за електроулов, ел. проводници, два броя кепа, моторна лодка с мотор и акумулатор. Върнати във водата са 2 броя риба от вида шаран. Работа по случая продължава.

Едно от лицата е системен нарушител по ЗРА (Закон за рибарството и аквакултурите). Има съставени 13 броя АУАН (актове за установяване на административни нарушения). През месец декември 2021 г. отново бе задържан за същото престъпление, със същата моторна лодка.

ИАРА - Плевен изказва огромна благодарност на сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР - Плевен за оказаното съдействие и проявения висок професионализъм!

Галерия