Прокурор Георги Чинев (вляво) и шефът на ОДМВР Радослав Сотиров изнесоха данни по случая. Снимка Лина Главинова

Прокурор Георги Чинев (вляво) и шефът на ОДМВР Радослав Сотиров изнесоха данни по случая. Снимка Лина Главинова

Полицията задържа двама мъже, заради взрив, извършен през февруари тази година в къща в айтоското село Черноград. Причината за поръчката е ревност. Единият е поръчителят - А.К. от Средец. Той е дал 2500 евро на Д. Н. от село Дъскотна, за да взриви двуетажната къща, в която живеели бившата му жена, петгодишното им дете и бабата и дядото. "А.К. бил афектиран, че бившата му жена имала връзка с друг мъж и затова прибегнал към поръчката", обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Взривът е извършен със самоделно взривно устройство на 19 февруари тази година, което е било хвърлено в терасата на къщата. За щастие самоделката се ударила в парапета и паднала в двора на имота, където се взривила. По същото време в къщата била жената, която е спяла в задната част и тя не пострадала при взрива.

При разкриването на престъплението са използвани голямо количество способи, включително и специални разузнавателни средства.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража".