Работата по изясняване на случая продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Работата по изясняване на случая продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Полицаи са задържали двама бургазлии, които са залагали в различни сайтове, като са ползвали парите от откраднати от тях кредитни карти, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Служители от сектор "Икономическа полиция" при Областна дирекция на  МВР - Бургас установиха извършителя на неправомерни транзакции в размер на 550 лева, осъществена чрез използването на данни от банкова карта, собственост на 60-годишен бургазлия - това е: 37-годишния В.Х. от Бургас. Той използвал парите за извършването на транзакции в интернет и за залагане в интернет-сайтове. При извършено претърсване в дома на В.Х., разположен в блок 50 в комплекс "Меден рудник" са намерени и иззети вещи и предмети, съотносими към извършено престъпление. Бургазлията направил пълни самопризнания и е задържан за срок до 24 ч. Това е второто криминално престъпление от вида "злоупотреба с чужди платежни инструменти", осъществено за период от месец и неутрализирано в резултат дейността на служителите от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас.

Предходното престъпление е извършено през януари. 59-годишен бургазлия, който установил, че с банковата му карта са извършени неправомерни транзакции в интернет-пространството подал сигнал в полицията. Своевременно служители от "Икономическа полиция" предприели действия по установяване самоличността на извършителя. След множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия е установен и извършителя - 30-годишния Д.С. от Бургас. Констатирано е, че същият успял да придобие данни за банковата карта на потърпевшия и впоследствие извършил множество залози в интернет-сайтове на стойност 2 500 лева.

Д.С., както и В.Х., направил пълни самопризнания. И по двата случая са образувани досъдебни производства, като ОДМВР - Бургас използва възможността да призове граждани, потърпевши от подобен род неправомерни посегателства, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас на адрес: улица "Христо Ботев" № 46.