Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха трима криминално проявени украинци за кражба от апартамент, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. В резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при ОДМВР – Бургас, Второ, Пето Районни управления – Бургас и Районно управление – Нчесебър са установени извършителите на кражбата на сумата от 500 лева, 20 евро, 10 щатски долара, 5 канадски долара и златни накити, всичко на обща стойност около 1 500 лева, осъществена на 5-ти декември т.г.. Украинците чрез отключване на входната врата на апартамент, разположен в блок 24 в бургаския комплекс "Изгрев", собственост на 68-годишен бургазлия, влезли в жилището и извършили кражбата. И тримата са криминално проявени и осъждани украински граждани, на възраст от 41 до 44 години. По време на обира те се движили с лек автомобил "Шкода Октавия", с украинска регистрация. Автомобилът е спрян на 9-ти декември т.г. в района на кръговото кръстовище в посока квартал "Сарафово".

При извършените процесуално-следствени действия са намерени и изззети три мобилни телефона със заличени имеи номера, в ниша в задната част на тавана на автомобила, два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни заключващи механизми, и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в комплекс "Изгрев". При претърсване в обитаваната от украинците квартира, разположена в село Равда, са намерени и иззети три мобилни телефона с украински СИМ-карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента.

На 10-ти декември с прокурорско постановление тримата мъже са задържани за срок до 48 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.