Мъжът е задържан при акция на столичен булевард. Снимка ОДМВР - Бургас

Мъжът е задържан при акция на столичен булевард. Снимка ОДМВР - Бургас

При специализирана акция в София задържаха 50-годишен криминално проявен мъж от Стара Загора, откраднал строителна техника от Бургасо, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Това е станало на булевард "Тодор Каблешков" в столицата в резултат на съвместните действия на служители от Главна дирекция "Национална полиция" и отдел "Криминална полиция" към Областна дирекция на МВР в Бургас.

Мъжът ще бъде привлечен в качеството на обвиняем за кражба на скъпоструваща строителна техника, отнета от територията на Бургаски регион преди няколко месеца. Установено е, че багера на стойност близо половин милион лева след кражбата е натоварен на камион със закрити ремаркета и вероятно пласиран на друга строителна фирма.

Престъпната дейност на 50-годишния старозагорец ще бъде изяснена в детайли, тъй като се предполага, че същия е съпричастен към извършването на други две сходни кражби на скъпоструващи багер и челен товарач.

Събраните до момента материали ще бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.