Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Задържаха мъж, подпалил два автомобила, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. В резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Пето Районно управление – Бургас е арестуван 44-годишен криминално проявен и осъждан бургазлияпо, заради пожара в лек автомобил "Тойота Корола Версо", с бургаска регистрация, собственост на 37-годишен бургазлия. Колата е била паркирана на неохраняем паркинг пред блок 3 в комплекс "Лазур". Пожарът е регистриран около 02.20 часа на 29-ти март т.г. и при него е засегната предната част на автомобила - предния капак, десния фар, десния подкалник и двигателя. Установено, че се касае за умишлен палеж, причинен от 44-годишния задържан. Същият направил пълни самопризнания и е задържан за срок от едно денонощие.

Констатирано е, че бургазлията е извършител и втори палеж на лек автомобил "Фолксваген пасат", с бургаска регистрация на същия собственик, осъществен на 20-ти февруари. Колата е била паркирана на същото място. От инцидента "Фолксваген"-ът изгорял напълно, като е засегнал паркирания в близост лек автомобил "Хюндай I 30", с бургаска регистрация.

Проведени са множество процесуално-следствени действия - разпити, претърсване и изземване, огледи, следствен експеримент и др., с цел документиране престъпната дейност на бургазлията. Събраните до момента материалите са докладвани на Бургаска Районна прокуратура, като бургазлията е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК. С прокурорско постановление е задържан за срок до 72 ч. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.