Това е поредният случай на задържани трафиканти. Снимка Архив Черноморие-бг

Това е поредният случай на задържани трафиканти. Снимка Архив Черноморие-бг

Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа граждани на Северна Македония и Румъния, обвиняеми по две отделни досъдебни производства за противозаконно подпомагане на общо 53 чужди граждани да пребивават в страната в нарушение на закона

Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа гражданина на Северна Македония З.А. и румънския гражданин А.Б. 

З.А. е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 26 граждани от афганистански произход да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона, целейки да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 30-ти октомври в село Драганци, община Карнобат.

А.Б е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 27 граждани от афганистански произход да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона, целейки да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 31-ти октомври 2022 г. на територия между селата Житосвят и Малина, община Карнобат.

Престъпленията са квалифицирани по чл. 281 от Наказателния кодекс, а гражданите от афганистански произход са превозвани в две моторни превозни средства от идентични марка и модел.