Задържаните 7 българи са предадени на КГПП Капитан Андреево

Задържаните 7 българи са предадени на КГПП Капитан Андреево

Общо 7 българи, задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, при специализирана полицейска операция в Истанбул, са предадени от турските власти на България на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от МВР, предаде vesti.bg.
Наложени са им мерки за неотклонение за срок до 24 часа. В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура, допълват от вътрешното ни ведомство.
При операцията в южната ни съседка беше арестуван Митьо Очите, след като за задържането му бе издадена червена бюлетина от Интерпол. Той е обвинен в това, че е ръководил организирана престъпна група за рекет, палежи и наркотици. Държавното обвинение твърди, че бандата изнудвала успешни бизнесмени от района на Южното Черноморие да плащат "такса спокойствие". Тези, които отказвали, били наказвани.
Общо 19 души, за които се смяташе, че са участвали в престъпните дейности у нас, пък бяха арестувани при спецакция в Бургаско преди дни. Прокуратурата поиска петима от тях да останат за постоянно за решетките. Късно в събота вечер Специализираният съд постанови именно това след продължило повече от пет часа заседание.
Издадена е европейска заповед за издирване на Калоян Колев, както и на общинаря от Несебър Пейко Янков. 
Предстои България да направи искане за екстрадиция за Митьо Очите. То ще се гледа от съд в Турция.