Случаите са установени при полицейска проверка. Снимка Архив Черноморие-бг

Случаите са установени при полицейска проверка. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха осем водачи, които са шофирали след употреба на дрога, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас.

Водачите са на възраст от 19 до 44 години. Двама от шофьорите - бургазлия на 22 години с лек автомобил "Мерцедес" и 44-годишен помориец с лек автомобил "Фолксваген Голф", дали положителен тест за употреба на кокаин. Положителен за употреба на кокаин, но и на амфетамин и метамфетамин е теста на 21-годишен бургазлия, управлявал лек автомобил "Фолксваген Туран". Трима водачи са установени да шофират след употреба на амфетамин и метамфетамин и двама след употреба на канабис. Спрямо задържаните по всички бързи производства са повдигнати и предявени обвинения от Районните прокуратури в Бургс и Айтос, а спрямо две от лицата вече има постановени наказания от Районен съд — Айтос. 
В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лева и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.
За седмицата служителите от сектор "Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР — Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.