По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура. Снимка Архив Черноморие-бг

Три момчета от Бургас, две от които на 13, а третото на 14 години, са установени от служители на Първо Районно управление – Бургас, като извършители на противообществена проява, свързана с хвърлянето на камъни по автобус от градския транспорт, превозващ пътници по линия Б 11, съобщиха от Областна дирекция на МВР в морския град.

Опасният инцидент е осъществен около 17.30 ч. на 13-ти декември т.г., когато автобуса, движещ се от комплекс "Изгрев" в посока комплекс "Меден рудник", навлиза в скоростния ръкав, разположен в района на кръстовището на булевард "Демокрация" и улица "Иван Богоров". Челно пред автобуса се изправя малко дете, което с няколко камъка замерило движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично стъкло. Същото било придружавано от още две момченца, които след деянието си, избягали.

Единствено огромния професионализъм и запазеното самообладание на 53-годишния водач предотвратили допускането на последващ пътен инцидент с препълнения автобус. Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус на "Бургасбус", който ги отвозил по очаквания маршрут. До откарване на автобуса, понесъл материални щети от детското нападение, в участъка се получило известно закъснение, потърпевши от което били множество бургазлии – клиенти на общинската фирма - превозвач.  

По данни на ръководството на фирма "Бургасбус" стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лева, само предното ветроупорно стъкло струва 7 300 лева, а 1 300 лева е себестойността на дясното странично стъкло. Трудът за отремонтиране на щетата, както и времето за престой на ремонтиращия се автобус, също са в обществен ущърб.

По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура.