Това е поредният случай на задържани за трафик на мигранти за този месец. Снимка Архив Черноморие-бг

Това е поредният случай на задържани за трафик на мигранти за този месец. Снимка Архив Черноморие-бг

Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за срок до 72 часа по обвинения за противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната. Те са привлечени към наказателна отговорност по четири отделни досъдебни производства. Престъпленията са осъществено от тях на 25-ти септември и на 26-ти септември в и около село Житосвят, община Карнобат. Повдигнатите обвинения са по чл. 281 от Наказателния кодекс, като при всеки от случаите обвиняемите са целели да получат облага за себе си.

Румънският гражданин К.А. е задържан на 25-ти септември в землището на село Житосвят, управлявайки микробус с 22 лица, определящи се като сирийци.

Молдовският гражданин М.В. е задържан на 25-ти септември в землището на село Житосвят, управлявайки микробус с 12 чужди граждани, определящи се като сирийци.

Полският гражданин Ф.Ч. е задържан в района на село Житосвят на 26-ти септември управлявайки лек автомобил с 6 чужди граждани, определящи се като сирийци.

Българският гражданин П.Ч. е задържан в землището на село Житосвят, управлявайки лек автомобил с 9 чужди граждани, определящи се като сирийци.

По отношение на всеки от обвиняемите Районна прокуратура – Бургас е внесла или ще внесе в Районен съд – Карнобат искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".