Младежите са задържани в резултат на действията на полицаите в града. Снимка Архив Черноморие-бг

Младежите са задържани в резултат на действията на полицаите в града. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха трима младежи от Айтос, задигнали 75 лв. от жена, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Кражбата е извършена спрямо 80-годишна айтозлийка. Младежите са откраднали чантата й, съдържаща лични документи, сумата от около 15 лева и хартиен плик с 60 лева. Младежите са нападнали жената около 16.50 часа на 10-ти март в района на улица "Филип Кутев" в Айтос. Задържани са трима непълнолетни младежи от Айтос - двама на 15 и един на 16 години.

По думите на възрастната жена, докато се прибирала към къщи, е нападната в гръб от тримата непълнолетни, които чрез издърпване отнели от ръката й дамската чанта, побягвайки в посока улица "Станционна". Около 18.00 ч. чантата е открита празна от случайни граждани, захвърлена на улица "Красна" №8 и е предадена на полицейските служители.

Своевременно е образувано досъдебно производство, като в резултат на голяма по обем оперативна работа е установена самоличността на извършителите на криминалното деяние. Тримата младежи направили пълни самопризнания. Задържани са за срок от едно денонощие. Работата по случая продължава.