По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-БГ

По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-БГ

Полицията задържа трима, пребили 54-годишен руски гражданин в Бургас. Инцидентът станал на 9-и март към 13.00 часа. в Първо Районно управление - Бургас на кръстовището на бургаските улици "Гурко" и "Оборище", съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град.

Установено е, че руснакът, който живее в Бургас, се движел с лек автомобил "Хонда джаз", с бургаска регистрация по улица "Демокрация" и завивайки по улица "Гурко", спрял за да даде предимство на пресичаща по пешеходната пътека жена. Движещият се зад него лек автомобил започнал да му свири, но руснакът продължил по улица "Гурко", като завил и спрял на улица "Оборище". От задния автомобил слезли трима младежи, които влезли в пререкание с 54-годишния мъж. Той се опитал да им обясни, че спрял за да даде път на пешеходката, но младежите му нанесли няколко удара в областта на лицето. В резултат на побоя на руснака е избит горен зъб. След извършване на криминалното деяние младежите се качили в автомобила си и избягали.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети след получаване на сигнала за инцидента в Първо Районно управление – Бургас, самоличността на извършителите на побоя е установена и те са задържани. Констатирано е, че това са криминално проявените : Г.С., 25-годишен, С.С., 25-годишен и К.Д., 22-годишен, и тримата от Бургас.

По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство.