Книгата излезе от печат преди броени дни

Книгата излезе от печат преди броени дни

Захари Карабашлиев ще представи мемоарната книга на бившия министър-председател на Република България Иван Костов - "Свидетелства за прехода" в Бургас. Морската премиера е на 24-ти април от 18.00 часа в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино". Книгата излезе от печат преди броени дни. Авторът - Иван Костов също се сподели интересни моменти от периода, който описва в книгата.

В центъра на мемоарите си Иван Костов поставя страната и процесите, през които тя преминава до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г. По този начин 47-ият премиер създава важен исторически документ, даващ началото на нов, необходим, макар и закъснял разговор за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на България.

"Драматичното десетилетие на прехода през погледа на държавника, реформатора, строителя на съвременна България Иван Костов – самото това прави тази книга изключително важен исторически документ, който със сигурност ще възбуди (или възобнови) обществения дебат около личността на големия политик", пише проф. Калин Янакиев.