Захари Карабашлиев гостува в новата сграда на библиотеката в Бургас

Захари Карабашлиев гостува в новата сграда на библиотеката в Бургас

Захари Карабашлиев ще представи най-новия си роман "Опашката" на 7-ми април, сряда, от 18.30 часа в Залата на кафенето в новата сграда на Регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Залата се намира на втория етаж в сградата. Това е завихрящ въображението роман - едновременно нежен, провокативен и безмилостен, колкото интимен, толкова и безграничен. Една увлекателна, но и проникновена притча за покварата на властта, за характера на доброто и злото, за любовта и свободата.

"Няколко години след Втората пандемия светът, какъвто го познаваме, вече не е същият – дълбока икономическа трансформация, недоволство, масови безредици – критичната точка отдавна е достигната.

В това време на смут и хаос любовта между Невена и Павел е непоклатима и когато той ѝ предлага да свържат живота си завинаги, изглежда, че най-хубавите им дни предстоят. Същата нощ обаче открива, че на годеницата му, необяснимо как, ѝ е пораснала опашка. Истинска опашка.

И докато Невена не вижда това като аномалия или проблем, Павел е разтърсен из основи.

Нещата се усложняват още, когато той получава неочаквано предложение – да спечели следващите президентски избори.

Изкушен да приеме мисията, която му се предлага, и да поведе страната към един нов ред, Павел се изправя пред съдбовни решения и техните безвъзвратни последствия".

В наситената с литературни срещи седмица в библиотеката ще се включи и Георги Бърдаров. Той ще представи романа му "Absolvo te" на 8-ми април, четвъртък, от 18.30 часа отново в Залата на кафенето.

В събота, 10-ти април, в Зрителната зала, ет. 3, от 17.00 часа, е представянето на книгата "Белите и черни клавиши на моя живот" на маестро Стефан Диомов. Същия ден има още една премиера - на загадъчната пътешественичка, която с любов играе с думите Камелия Кучер и нейният трети роман "Сън". Тя е с начален час 18.30 часа в Залата на кафенето, ет. 2.

В неделя от 11 часа, в Зрителната зала, ет. 3, е предпремиерата на втория роман на Деметра Дулева - "Преобърнати съзвездия". А от 17.00 часа е предвидена среща - дискусия на тема: "Младостта на България е талантлива" с писателката Здравка Евтимова, която е носител на Националната награда "Христо Г. Данов" за цялостен принос в националната книжовна култура. Нейният разказ "Кръв от къртица" бе поместен в американски учебници по литература. Тя ще започне от 17.00 часа в Зрителна зала на ет. 3 в библиотеката.