Захарина Неделчева подаде документи за регистрация в ОИК - Приморско

Захарина Неделчева подаде документи за регистрация в ОИК - Приморско

Захарина Неделчева и Ваня Проданова излизат заедно в битката за община Приморско. Неделчева, която в продължение на 11 години бе лидер на ГЕРБ - Приморско и зам.-кмет в морската община до декември 2017 година, сега влиза в директна политическа схватка за кметския пост. Тя ще се изправи срещу Димитър Германов, настоящ кмет на община Приморско и кандидат за нов мандат, издигнат от ГЕРБ. Захарина Неделчева е кандидатът за кмет на общината, издигната от СДС. Тя ще води и листата с кандидати за съветници на същата партия за ОбС - Приморско.

"Участваме в изборите с листа от 12 души. И се надявам да спечелим", каза пред "Черноморие" Захарина Неделчева. Под номер 2 в листата е Миглена Барцулева - местния лидер на СДС в Приморско. На трето място е Диляна Христова. Четвърта е Ваня Проданова. Пети е Атанас Зелеников.

За Ваня Проданова това ще е второто участие на местни избори. Преди четири години тя бе кандидат за кмет на село Ясна поляна, откъдето са корените й. Тогава игра срещу отбора на ГЕРБ, част от който доскоро беше и Захарина Неделчева. Сега обаче Ваня Проданова е част от листата и се надява, че с влизането си в ОбС - Приморско ще успее да реализира плановете за Ясна поляна, които лансира преди четири години. Тя е магистър технолог по храните, преподава в Техническия университет в Сливен и й предстои да защити докторска степен.

Галерия