Д-р Лидия Маринова, заместник-председател на Общинския съвет - Варна и педиатър с дългогодишен стаж. Снимка ОбС - Варна

Д-р Лидия Маринова, заместник-председател на Общинския съвет - Варна и педиатър с дългогодишен стаж. Снимка ОбС - Варна

Д-р Лидия Маринова, заместник-председател на Общинския съвет - Варна и председател на комисията "Социални дейности и жилищна политика", получи приза "Приятел на Карин дом". Наградата, която се връчва за първи път, е оценка за дългогодишната работа на д-р Маринова в подкрепа развитието на социалния център. Тя е признание и за усилията на Община Варна и на местния парламент за разширяване на социалната програма и въвеждане на иновативни методи в тази сфера.

"Да съм приятел на "Карин дом", е чест за мен. Това ме вдъхновява да продължа по пътя, който съм избрала – да се грижа за децата на Варна. Ще направя всичко възможно да оправдая доверието и да бъда добър приятел – да се радвам на успехите на "Карин дом", но и да съм съпричастна с предизвикателствата пред него", каза д-р Маринова, която е педиатър с над 35-годишна практика.

Варна е първата и единствена община в България, финансираща от бюджета си  ранната детска интервенция като социална услуга, която се предоставя от професионалисти от "Карин дом". Д-р Маринова и специалисти от центъра участват под егидата на УНИЦЕФ в екип, разработващ Национална програма "Ранна интервенция на деца с увреждания". Тя има за цел не само навременно откриване на увреждания при децата или дефицити в развитието им, но и предоставяне на специализирана помощ за малчуганите и подкрепа за техните родители.