Сглобяването на къщичките е в разгара си. Снимки Лина Главинова

Сглобяването на къщичките е в разгара си. Снимки Лина Главинова

Започнаха да украсяват Бургас месец преди Никулден. Морският град празнува на 6-ти декември. На този ден Православната църква почита свети Николай Чудотворец. Той е покровител на моряци и рибари и е закрилник на Бургас. С решение на Общинския съвет датата е избрана за празник на града.

Традиционно на 6-ти декември се дава началото на празничните тържества в Бургас. Денят е наситен с редица прояви, посветени на Никулден. Кулминацията е концертът на площад "Тройката", чийто финал е включването на коледните светлини. От години на този ден се избира бургазлия, който е прославил града си, за да натисне копчето и градът да грейне в празнични светлини.

Подготовката за Никулден вече започна, установи проверка на "Черноморие". Работници сглобяват коледните къщички на площад "Тройката", където се продава вино и традиционните за зимата ястия. Лампичките вече са монтирани и на част от улица "Александровска" в посока към площада. От Общината трескаво подготвят концерта и изненадите, с които ще зарадват бургазлии за Никулден и Коледно-Новогодишните празници.

Галерия