Акцията ще се проведе на територията на цялата страна. Снимка Архив Черноморие-БГ

Акцията ще се проведе на територията на цялата страна. Снимка Архив Черноморие-БГ

Акция на "Пътна полиция" за контрол на скоростта по пътищата започва от днес, 16-и април и ще продължи до края на седмицата, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Тя ще се проведе на територията, обслужвана от ОДМВР - Бургас и в цялата страна. Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на Европейски съюз.

"Нарушаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортните произшествия", припомнят от "Пътна полиция", като отново призовават  водачите да шофират разумно и със съобразена скорост, както и да бъдат толерантни на пътя.

По време на операцията ще има засилен контрол на скоростните режими на движение на автомобили, свързан с превишение на разрешената максимална скорост на движение.  По време на проверките ще се обръща внимание на водачите на моторни превозни средства с рисково поведение.  Основната цел на акцията е намаляване на пътния травматизъм и на катастрофите, причинени от несъобразената или превишена скорост на движение.