Ремонтните дейности ще се извършват на няколко етапа. Снимки Община Бургас

Ремонтните дейности ще се извършват на няколко етапа. Снимки Община Бургас

Започва подмяната на водопровода на централната бургаска улица "Средна гора". Дейностите стартират на 20-ти януари, понеделник. Проектът на ВиК ще бъде реализиран на няколко етапа. Първият от тях ще е с продължителност един месец - от 20-ти януари до 20-ти февруари 2020 г. За целта от понеделник ще бъде затворен участъкът от улица "Цар Симеон I" до улица "Оборище". Налага се въвеждането на временна организация на движението, която да отвори фронт за изкопните работи.

След полагането на новите водопроводи Община Бургас е готова да реновира цялостно улица "Средна гора". Това ще се случи още тази година. Проектът предвижда нова асфалтова настилка, тротоари, отводнителна система и ново осветление. "Средна гора" е една от улиците, по които ще се осъществява транспортното обслужване на новата страда на Регионална библиотека "Пейо Яворов".

Община Бургас има готови проекти и желание за обновяването на още много улици, но изчаква първо ВиК да смени амортизираните тръби отдолу, за да не се плаща два пъти за разкопаване и ремонт на едно и също място.

Галерия