Ремонтът на отсечката е част от път I-9 Бургас - Созопол. Снимка Петя Добрева

Ремонтът на отсечката е част от път I-9 Бургас - Созопол. Снимка Петя Добрева

Движението по моста над река Факийска, при южния изход на Бургас, на път I-9 Бургас - Созопол, от днес, 7-ми юни, ще се осъществява двупосочно в едното платно за ремонт на съоръжението от община Бургас, съобщиха ог агенция "Пътна инфраструктура". Отсечката с временна организация на движението е с дължина 1,1 км /от км 251+620 до км 252+740/ и е урбанизираната територия на града.

Този участък от първокласния път I-9 e с по две ленти на движение в двете посоки. Преминаването на автомобилите ще се спира поетапно първо в едното платно, като трафикът ще се осъществява двупосочно в срещуположното. Първо ще се работи в платно за Созопол, като трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас. При следващия етап от ремонта ще се работи в платното за Бургас, а трафикът ще се прехвърли двупосочно в обновеното платно за Созопол. Срокът на изпълнение е до 26 юни т. г.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно ограничението на скоростта и поставената пътна сигнализация.