Ремонтните дейности трябва да приключат за пет нощи. Снимка Община Бургас

Ремонтните дейности трябва да приключат за пет нощи. Снимка Община Бургас

Затварят кръгово в Бургас, заради полагане на асфалтово покритие. Става въпрос за кръговото кръстовище на булевард "Стефан Стамболов" и булевард "Никола Петков". От 22-ри май до 26-ти май в часовете от 21.00 до 06.30 часа оттам няма да може да се минава. На строителната фирма е възложено да работи нощем, за да има минимален дискомфорт за градското движение.

Кръговото кръстовище се затваря, както следва:

- за движещите се автомобили от бул. "Демокрация" и ул. "Струга" затваряне ще се осъществи при ул. "Св. Пантелеймон Лечител", като се допуска само навлизане в посока  ул. "Св. Пантелеймон Лечител" към к-с "Зорница"

- за движещите се автомобили от комплекс "Славейков" затварянето ще се осъществи при кръстовище бул. "Тракия" и бул. "Стефан Стамболов", като се забранява завиване надясно към кръговото кръстовище и се допуска ляв завой от бул. "Тракия" по бул. "Стефан Стамболов", посока кръгово кръстовище при "ВХТИ". За идващите от кръгово кръстовище при "ВХТИ" се допуска само десен завой от бул. "Стефан Стамболов" към бул. "Тракия"

- за движещите се коли по ул. "Георги Минков" затварянето ще се осъществи при хотел "Мираж", като идващите автомобили ще имат възможност да извършват обратен завой и достъп до прилежащите сгради

- за движещите се моторни превозни средства от бул. "Никола Петков" към кръгово кръстовище "Мираж" затварянето ще се осъществи при светофарно регулираното кръстовището с ул. "Петко Загорски".

От Община Бургас призовават водачите да се съобразяват с въведената временна организация на движение и да използват следните обходни маршрути:

- за движещите се автомобили от бул. "Демокрация" и ул. "Струга" движението ще се осъществява през бул. "Стефан Стамболов" - ул. "Св. Пантелеймон Лечител" - к-с "Зорница" - бул. "Никола Петков" -  ул. "Атанасовско езеро" и ул. "Петко Загорски".

- за движещите се автомобили от бул. "Тракия" движението ще се осъществява през бул. "Тракия" - ул. "Яни Попов" - ул. "Лазар Маджаров" - бул. "Стефан Стамболов".

- за  движещите се коли от бул. "Никола Петков" движението ще се осъществява през бул. "Никола Петков" - ул. "Атанасовско езеро" - бул. "Димитър Димов" и  бул. "Никола Петков" - ул. "Петко Загорски" - ул. "Транспортна".