240 са новите случаи регистрирани само за денонощие. Снимката е илюстративна

240 са новите случаи регистрирани само за денонощие. Снимката е илюстративна

Дискотеки, нощни заведения, нощни барове, пиано барове и всички увеселителни заведения, които са на закрито спират да работят. Нощните заведения, които са на открито, ще могат да продължат да работят, но при 50% от капацитета си и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки - дезинфекция, дистанция от 1,50 метра и други, каза на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той е издал новата си заповед с промените в нея, която влиза в сила от 00.00 часа на 10-ти юли. Връщане на част от мерките е в резултат на растящия брой на случаите с COVID - 19.

Черен рекорд - 240 заразени с COVID-19 за ден

"Резултатът от новите мерки ще го очакваме след седмица. Ако броят на заболелите се увеличава, можем да предприемем и връщане на нови мерки", уточни министър Ананиев.

Колективните и индивидуални състезания с тренировъчен или състезателен характер ще се провеждат без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Новата заповед регламентира и груповите празненства - балове, кръщенета, сватби. Те ще могат да се провеждат на закрито и открито в присъствието до 30 гости и при спазване на всички противоепидемични мерки.