Пропускателният режим в сградата на общината е засилен. Снимка Архив Черноморие-бг

Пропускателният режим в сградата на общината е засилен. Снимка Архив Черноморие-бг

Затвориха детските градини в община Средец, заради пандемията. От днес до 21-ви януари включително те няма да работят. Причината е големият брой положителни и карантирани служители в градините. "Тенденцията започна още през декември, но тогава овладяхме положението със сборни групи. Сега обаче броят на карантинирания персонал е голям и няма кой да работи. Затова се наложи да бъдат взети тези мерки", каза пред "Черноморие" кметът на общинта Средец Иван Жабов. Заповедта му за затваряне на градините е от днес, 18-ти януари. Персоналът на градините, който не е под карантина ползва за времето на затваряне платен отпуск.

Броят на заразените в общината на базата на 14-дневна заболеваемост е 100 на 100 000 населения. Жителите на общината по данните от последното преброяване са 16 000 души. 

Друга заповед на кмета Жабов регламентира дейностите на Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа, Общностен център за деца и семейства. Те преустановяват дейността си за периода - 18 - 23 януари. Пенсионерските клубове на територията на общината ще бъдат затворени от 18-ти до 31-ви януари.

Пропускателният режим в общината е засилен.