Снимката ще отиде в Държавния архив, където ще бъде съхранена за поколенията. Снимки Лина Главинова

Снимката ще отиде в Държавния архив, където ще бъде съхранена за поколенията. Снимки Лина Главинова

Златна снимка за спомен с кмета на Община Бургас Димитър Николов си направиха за поредна годината всички, които са кръстени на светеца покровител на Бургас - свети Никола. На площад "Атанас Сиреков" дойдоха хора на различна възраст - от бебета с родителите си до 100-годишния Никола Мечев.

Дядо Никола показа завиден младежки дух и ентусиазъм, а кметът Димитър Николов пожела на всички присъстващи да стигнат неговите години.

Имениците получиха значка с надпис "Аз имам имен ден на Никулден", моряшко шалче и знаменца на Община Бургас преди заветния за поколенията кадър.

Моментът бе запечатан точно в 13.30 часа, а оригиналната фотография ще бъде изпратена за съхранение в Държавния архив.

Копие от златната снимка напълно безплатно ще получи всеки участник в нея, който посети утре след 13.00 часа павилиона на "Морски знаци" на площад "Св. св. Кирил и Методий". Дори да не успеете още утре да посетите павилиона, историческата кадър ще се раздава до 15 декември.

Веднага след това на площад "Атанас Сиреков" се изви кръшно българско хоро. На него се хвана заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, както и ученици от бургаските училища. Целта бе да извият най-дългото хоро на площада.

Галерия