Стефани Кирякова донесе от Токио подарък за бургаския кмет. Снимка Черноморие-бг

Стефани Кирякова донесе от Токио подарък за бургаския кмет. Снимка Черноморие-бг

Талисманът на олимпийските игри в Токио 2020 подари златната Стефани Кирякова на кмета на община Бургас Димитър Николов. Тя връчи подаръка на специална церемония организирана от Общината, с която бе посрещната.

Стефани Кирякова идва за първи път в родния Бургас след завръщането на националния отбор по художествена гимнастика от японската столица Токио, където спечелиха първия златен олимпийски медал в този спорт. Състезателката, която започва кариерата си в спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец" - Бургас, бе посрещната с аплодисменти и цветя от своите съграждани.

Кметът на Бургас Димитър Николов предложи тя да бъде удостоена със званието "Почетен гражданин". По време на церемонията по посрещането на Стефани на площад "Атанас Сиреков" всеки желаещ можеше да подкрепи подписката за удостояването с отличието. За целта са нужни 1000 подписа. Само за броени минути бяха събрани над 200.

А всеки дошъл на празника имаше уникалния шанс да получи автограф от олимпийската шампионка върху картичка с нейния лик. Община Бургас отпечата за церемонията 500 картички.

Галерия